X
Back to the top
Konstanz

Aula

Estellés a cau d’orella

Taller didàctic i de foment de la lectura basat en els poemes de Vicent Andrés Estellés: Pau Alabajos canta en directe alguns dels versos més emblemàtics del poeta de Burjassot (Els amants, Sonata d’Isabel, M’aclame a tu, Coral Romput, Cançó de bressol, etc), i explica breument el context històric, literari i emocional de cada poema escollit. Durant els darrers minuts de l’activitat s’obri un torn de paraules perquè l’alumnat puga preguntar, debatre o comentar qualsevol qüestió relacionada amb la literatura estellesiana o amb la labor creativa de Pau Alabajos.

Durada aproximada: 60 minuts
Espai escènic recomanat: aules, sales d’actes, teatres i auditoris 

Informació addicional: posem a la vostra disposició una unitat didàctica amb exercicis i textos complementaris que ajuden a contextualitzar la poesia d’Estellés. 

L'herència de la Nova Cançó

Taller didàctic sobre la història de la Nova Cançó. Pau Alabajos canta en directe els temes més representatius dels Setze Jutges (Al Vent de Raimon, L‘Estaca de Lluís Llach, Què volen aquesta gent de Maria del Mar Bonet, M’aclame a tu d’Ovidi Montllor…) i, a partir d’aquestes cançons, el cantautor de Torrent fa un repàs de la història recent del nostre país des d’un punt de vista polític, social i cultural. Tot seguit, Alabajos connecta amb l’actualitat i amb les reivindicacions i lluites que s’estan portant a terme en el present per tal de preservar la nostra memòria democràtica, il·lustrades amb cançons del seu propi repertori i amb adaptacions musicals de poetes com Salvador Espriu, Maria Mercè Marçal o Vicent Andrés Estellés. Durant els darrers minuts de l’activitat s’obri un torn de paraules perquè l’alumnat puga preguntar, debatre o comentar qualsevol qüestió relacionada amb el moviment cultural de la Nova Cançó o amb la labor creativa de Pau Alabajos.

 

Durada aproximada: 60 minuts
Espai escènic recomanat: aules, sales d’actes, teatres i auditoris 

Pau Alabajos - 2021